Support JDT Blogger

Monday, January 9, 2017

6 Perkataan Mengambarkan Diri Sendiri

Days 5 - Challenge By JDT Blogger

Jangan lupa like page JDT Blogger ye

Amboi , disuruhnya kita mengambarkan diri sendiri nih.Banyak pulak tu sampai 6.mihmih.Okay jadi marilah kita angkat bakul sendiri beramai-ramai.Yelah mestilah mengambarkan diri yang okay2 jekan.

Alah nak upload photo dia kata kene donlod application ekk.Update pakai phone gini lah nya.Jadi entry ini tiada gambar.Bai

6 gambaran.

1. Kelakar. Haha saja jelah rasa macam diri ini kelakar pulak.Suka sebenarnya buat lawak.Bukan lawak mengitai2 berlonjak bagai tu ye.Melalui percakapan je pun.

2.Malas. Bukan malas apa tau, malas nak layan benda yang remeh temeh sangat lah.Konsepnya gasak kau lah nak buat apa pun.Malas aku nak layan.Tapi bukan semua benda lah.Ada yang perlu ambik tau tu jangan ko jadi malas pulak

3.Berdikari. InsyaAllah i will survive.Bukan lah kata apa pun ,tak suka sangat nak bergantung dekat orang.Rasa mana yang kita boleh buat tu , buatlah sendiri.Cuma kalah sikit dengan mak je.haha.Selalu bergantung kat mak jagakan anak2 bila dia tau anak dia ni dah tak larat sangat.

4.Peramah. Dah katanya kelakar.Tak kan lah tak peramah pulak kan.Hakhak.InsyaAllah siapa yang tidak kenal akan tidak paham akan aku bercakap ni.

5.Garang. Dengan anak-anak lah of course.Tapi cuba semakin kurangkan sebab rasa tak best pulak ajar anak tapi nak marah aje.Diaorang kecik lagi bukan tau apa pun.Kalau marah cepat saje sejuknya.

6.Manja. Aku hentam je ni.hehe.Nak manja dengan laki tapi laki tak pandai manjakan pulak.Free je kene sepak kang.Haha

Eh dah lah.Tu je rasanya.Maybe orang keliling lagi tau kot pasal diri kita ekk

5 comments:

  1. hi sis.. byk gak persamaan kita.. tp apsal la sy tak terpikir nak tulis ni semua ye.. yg simple2 jer.. hahaha

    http://ceriteraibu.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-5.html

    ReplyDelete
  2. peramah n garang tu boleh gimme 5! ekekeke

    ReplyDelete
  3. banyak jumpa ramai yang garang. hehehe


    *a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-5-6-perkataan-menggambarkan-diri.html

    ReplyDelete
  4. baru tau ada group jdt blogger

    ReplyDelete
  5. wahh manja tapi garang tuu., hehe2

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...