Support JDT Blogger

Wednesday, October 31, 2012

Tuesday, October 30, 2012

PhotoShoot Helena With Adeeb



Saja2 buat photo shoot Helena ni.Al kisah nya budak opis aku asmah baru beli kamera Panasonic Lumix gf5.So dia dalam proses nak belajar semua function yang ada.So lagi try2 lah amik pic baby2 riang ni dekat Kota Iskandar eh bukan Puteri Habourla.Aku kompius tempat sudah.Jadi jomlah tengok2 gambar yg ada jom.


Yang kiri tu lah Adeeb , my best friend punya anak Norizan Husin.Yang kanan tu budak ucuk acam Kina Jarah


Ini adeeb yang omel2 bulat2.Baik je dia tau.


Ini lah Kina Jarah.Emm baik lah jugak dia ni..Kheeen.Cer buat muka baik Kina


Ha kan cute gini.Hehehe..Sopan sikit


Jangan di kacau anak bujang org Kina.Dapat Adeeb sepak kang.Bongeng muka



Adeeb ni good boy.Pandai posing.Byk lah shoot dia boleh di ambik dalam keadaan tenang2


 

Emm dengan Kina?....emmm...Semput nyawa kameraman.



Comel je kalau bebudak  berposing.




Tak dapat best shoot utk pic ini sebab kedua2nya tak reti diam.Kejap pandang sana kejap pandang sini.Kang terlentok kesana kang kejap terlentok kesini pula.


"Adeeb diaorg nak amik gambar kita tu,Jomlah pandang kamera"



Serius ni cantik.Adeeb kaki kuat berdiri.Amik gambar kasut pun lawa ha.


Emm budak kecik ni payah sikit.Sibuk nak capai kamera jek.Tak boleh nak berdiri diam2


Last2 meniarap aje lah.Senang.Nak ambik jugak gambar macam kaki adeeb tu.Tapi gambar kaki yang dapat adalah........





Hak..hak..memang mintak nyawa lah aku di buat kina petang yang berbahagia itu


Eh lupa nak kenalkan emak2 baby riang ini.Depan itu saya.Belakang itu lah kawan saya.




Tengok lah kelaku berdua itu.Comel lahai


Pandang2..Jeling2..hehe


Amik gambar sendiri


Sekarang dah pndai dah dia.Kalau kita nyanyi tepuk amai2 dia pun nepuk lah tangan.




kalau anak sendiri  muka herot berot pun di katakan comel ekk.Ahaks.



Last2 setelah kepenatan dan kepanasan bagai Helena nak ngempeng.

Dah babai.

Nasi ayam & Coconut Shake

Menu untuk tengahari ini.Lokasi is kawasan rehat Gelang Patah.Nasi ayam very the mabeles.Rm 4.50.Coconut Shake pun sedap.Rm 3.50.Seperti biasa radak sorang2 lg.Umpama seperti tiada kawan...hehe

Thursday, October 25, 2012

Kfc Zinger Double Down

Tengok dalam gambar bkn main lg ekk.bila dapat ayam tidak la serangup mcm kat gambar tu...huhu.Tetapi rasa tetap menyengat.rege campur tax is RM10.55 dapat burger,cheesy wages and air mountain dew.Dah bye.Nak sambung radak sensorang ni ha...alone je rini rempit naik moto.

Sudah Di Anak Darakan

Wah tajuk tak hagak2...hehe..Semalam aku menganak darakan makcik Helena sorang tu.Maknanya menyunatkan dia.Paham tak..sunatla...Makcik tu kene sunat semalam.Ada orang sunat kan ms baru2 lahir.Tapi aku sunat kan dia bila masuk 7 bulan lebih.Dengan alasan emm tiada apa2 alasan pun..Tanguh2 je lebih.hehe


Termenung pikirkan nasib nak kene sunat


Tangan sibuk nak merapai je budak ni tau


So semalam kitaorg terjah dekat Poliklinik Nur Hidayah At Mutiara Rini.Dokter perempuan yang sunat kan.Dalam hati mak dia berdebar lah jugak.Yelah aku takut angin Helena tak ok n lepas sunat kang die merengek tak tentu pasal pulak kan.Naya lah aku.



Sesi mendaftar


Ketawa riang lah dulu.Jap lagi kang kene potong syepek tu..hehe

 Tapi alhamdulillah takde apa pun jadi.Ok je..Dia nangis sebab kene baring ke atau aku pegang kuat sangat ke entah lah.haha..Dia kan pantang tok nenek kene baring ke apa kan.Dalam beberapa minit je kot proses dia.Tu pun dia mengelenyor sgt susah dokter tu nak potong.Jadi baik lah korang bawak anak korang sunat ms awal2 yg dia tak reti nak pusing2 badan ke apa.Time diaorg baring kebil2 mata pandang atas tu aje kan.Senang sikit.hehe



Gambo kenangan sikit kat klinik ni.Ni Lena awak kene sunat kat klinik ni ye.


Takde pantang apa2 pun kata doktor.Baik dokter.Aku tengok Helena pun elok je ha main kat dalam kete meniarap terlentang.Ada lah jugak kekadang rengek2 mb terasa2 sikit lah gaknya.Tapi bila sampai Giant elok pulak dia bergembira.Dalam kete je sakit.Ngade2.



Ada je keje dia.Amik2 lepastu lempor ke bawah.Aku jadi tukang kutip


Gambar dengan mak kau


Ok kos untuk sunat adalah RM25.Tak payah buat appointment pape pun.Pegi je terus lah ye.Cuma mb waktu rehat dia je lah dia tak buat.So better call lah dulu ea.Tu kat resit tu ada no tepon.


Aku dah rotate pic ni tapi die tetap jugak nak bg kepala jd teleng.Pepandai lah korang tengok no phone kat situ ea..







Tuesday, October 23, 2012

Pertandingan Meja Paling Lawa

Saja buat pertandingan meja paling cantik kat opis ni.Antara 4 mak2 budak yang bertanding ni, nak tengok mana meja paling lawa dan kemas teratur.Pertandingan sepanjang bulan Oktober ni.Jadi aritu dah beli macam2 perkakas nak cantik kan meja.Jom tengok apa yg dah di transformkan oleh diaorg semua ni.


Ni meja semah.Dah sehabis cantik lah tu gaknya dia menghias


Ni meja kak min.Emm macam takde benda berlaku je kat meja ni..ekeke..



Hmm ni meja nor.Emm pun cam takde apa2 perubahan je..haha

Ok meja aku korang nak tengok ke?....Rerasa boleh menang tak?....Achaner pengadil..Eh kenal kan pengadil jap


Ini dia..abg ijam..haha..ko kene bagi aku menang ..aku selalu blanje kuih epok2.


See meja sy ada ini....hmm 


Ada patung dumex ini juga..auw..auw..ok jangan nak auw2 sangat ea...Keadaan sebenar adalah seperti ini




V


V


V


V


V


V


V


V


V


V



Cantik tak?




Dekat sikit.Situ lah ada plastik jajan.Minyak kapak tergolek terlentang...File kat atas tray..apa lagi..eh memacam lah.kalau nak cr barang kene kuis2 selak2 baru jumpa..haha




Ni kat bawah meja....

Dah babai.


LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...