Support JDT Blogger

Friday, January 6, 2017

"31 Days Challenge by JDT Blogger" - SIAPA SAYA

Waduh berwajah baru dah blog ni.Meriah sikit tengokkan...Kalau tak kusam semacam je dengan warna coklat-coklat kayu tu.Dah hampir 2 3 tahun agaknya tak pernah tukar.hakhak.Dengan harapan mood memblog kembali bersinar pada tahun baru ini ye.Walaupun tengok kalendar dah 6.1.2017.Satu post pun tak muncul.Hmmmm

Kawan-kawan tagged kat FB ada cabaran dari JDT Blogger untuk update entry selama 31 hari dari 5 Jan 17 - 4 Feb 17 (31 Days Challenge by JDT Blogger). Jadi aku menyeret segala kuderat inih untuk menyahut.Walau dalam keadaan sayup-sayup...hahaha.Mau tak sayupnya, dah 6.1 dah entry tak muncul pung.Dah terhutang 2 entry pulak.Jadi mari menulis now now now.

Ok untuk tajuk pertama yang diorang cabar adalah "Siapakah Saya"

Aku adalah aku.Mihmih.Nama panjang aku NORHALIMATON BT ESA. Nama panggilan Aton.Walaupun ramai yang panggil aku Maton.Dimana aku tak suka di tambah M di depan..haha.Jadi meh lah kamu semua tukar panggil saya ATON ye.

Umur 33 tahun.Alahai.. dulu masa kecik bila dengar umur 30 sumting macam ni mesti kita anggap orang tu dah tua kan.Tapi kenapa aku rs macam tidak ni.hahaha... 

Ada seorang suami yang acah-acah penyanyang, ada 3 anak yang acah-acah nakal, masih memiliki ibu bapa yang sangat aku sayang.Tq mak beranak kan ATON.Bila dah dapat cucu pulak sama-sama tolong jagakan.Luv u much.Kalau tak telefon mak satu hari macam tak sah rasanya.Kalu tak telepon esok mesti cakap kenapa mak tak telepon aton semalam.hahaha.Tq ayah bekerja keras sekolah kan sampai masuk Universiti.Bekerah kerja sampi dah tak mampu nak berkerja sebab dah lanjut usia.Sekarang pun ayah tak sihat.Jalan pun melayang-layang.

Lagi apa ye? Buat masa ini masih lagi berkerja dan buat parttime job.Bekerja sebagai HR & Account .Dah nak hampir 8 9 tahun dah dekat sini.So far allhamdulillah masih bertahan.Part time Job? Bisnes kecil-kecil jual barang tupperware, jual Makanan sunnah Qaseh Gold , jual hasil kraf tangan and latest nak try buat sulaman pulak.Moga di permudahkan segala urusan ye.

Cukuplah tu ye.Sembang-sembang simple je nih.Kang complicated sangat kang kene kecam pulak.haha.


Latest photo saya 



Ok pada sesiapa yang nak join "31 Days Challenge by JDT Blogger" boleh lah jengah ke blog  http://www.wawaashiharaa.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger.html

jangan lupa ye like page JDT BLOGGER









7 comments:

  1. tq support ye mak qaseh.. hehehe.. semoga istiqomah mengupdate blog hingga day 31 ;)

    ReplyDelete
  2. ehhh chupppp muka mak versi koyes pempuan hahahaha

    ReplyDelete
  3. Salam perkenalan dan bersegmen bersama!^^ sama laaaa umur kite bedue hihihihi

    ReplyDelete
  4. selamat berkenalan

    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-1.html

    ReplyDelete
  5. thanks for your support :)

    nanti link entri dari day 1-day 31 sila paste ke post di page JDT Blogger ya..
    kami ada sediakan post utk paste link setiap hari punya.

    www.facebook.com/jdtblogger

    ReplyDelete
  6. hai si, selamat bersegmen :)


    *a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-1-siapakah-saya.html

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...