Support JDT Blogger

Friday, May 22, 2015

Percutian Ke Batam - Part 2

Ok untuk Part 2 masih lagi utk hari pertama sampai..Ringkas je pun percutian kali ni..Tapi bila dah menaip ni dia jadi panjang pulak...haha...Kene lah ada part 3 nampak gayanya....

So kitaorg sampai dalam pukul 10 lebih gitu .Masa Indonesia lambat sejam dari kita ye anak2 sekalian..After chop passport kat imigrasinya itu ambik masa lah jugak sikit..Ramai orang..Dengan kitaorg berendeh2 barang.1 beg besor isi baju kami anak beranak En Hanafee pikul..Dengan strollernya lagi..Aku bawak beg simple dimple yg budak tu dengan beg tangan.Nampk mcm tak sarat je kan...Tapi tuhan jek tau huru haranya dengan bawak budak c Kores tu lagi...C Kina dah lah sibuk nak naik stroller jek...Pemalas betul nak jalan sekarang.

So abis chop passport bagai semua kitaorg terus naik teksi ms kt luar check point tu ....Terus ke hotel yang kitaorg pun tak decide lagi...Jadi pemandu teksi tu lah yg suggestkan...Nama hotel tu Travel Batam Hotel.En Hanafee kata "eh mcm hotel sy duduk dulu je"....huhu..Dulu dia penah pegi dengan bos n geng2 tempat kerja..Jadi dia ingat2 balik memang betul lah tempat tu.Kawasan situ di panggil Jodoh..Berdepan hotel tu ada Pasar Malam..Bukak dari pukul 4.00 ptg katanya...

Untuk teksi kitaorg kene bayar dalam RM20.00 ada kot.Ok lah tu kan.Utk Hotel pulak dalam RM100 semalam..So memang under bajet kami...Walaupun bukan grand na hotel nya tapi ok lah utk tempt tidur..So rehat2 kejap and bebudak ni melanyak katil dulu barulah keluar berjalan.Aku ada jugak buat research pasal tempt2 menarik nak di kunjungi tapi tak pegi semua pun sbb ada tmpt yg driver yg kitaorg tempah utk bwk jalan tu kata tak payah pegi sbb bukan ada apa pun kat sana.Ok fine..Jadi tempat yang kitaorg lawati hanyalah :

1.Barelang Bridge
2.Nagoya Hill
3.Kedai Ole-Ole Batam
4.DC Mall
5.Pasar Malam Jodoh

Itu sajalah.Gambo next entry lah ea..Tak byk na gambo nak di tunjuk..mihmih

3 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...