Support JDT Blogger

Tuesday, November 6, 2012

Officially Mak Busu




29.10.2012.Setelah hampir 5 thn menunggu akhirnya akak iparaku selamat melahirkan baby girl mereka pada tarikh ini.Alhamdulillah penantian mereka akhirnya termakbul.And i officially bertittlekan Mak Busu.En Hanafee bertittlekan Pak Busu.Kina?..Emm kina bertittlekan Kina Busuk..hehe...Sorry Kina acek ngumpat awk sahaja...

Akak aku terpaksa bersalin melalui kaedah C-Zer sebab anak dia songsang.Dah masuk hospital untuk betulkan kedudukannya tapi masih jugak sama.Last2 doc bg date datang balik untuk di belah perut tu.Mau nya tak keruan makcik tu nunggu hari.Takut ada gembira pun ada.Tapi alhamdulillah semua selamat .Jam 8.30 pg masuk bilik bedah tak lama lepastu keluar dah si kecik tu.

Xcited tapi kenapa aku lambat update kat blog?...sebabnya nama diaorg tak confirmkan lagi.hehe..Pelik aku...Diaorang tak cari pun nama ke..ke sebenarnya abang aku dah budget lelaki tau aku rasa.Sebab bila kakak ipar aku kata perempuan. Serius muka die terperanjat gila.hehe..Mula2 cakap nama NurHaziqah.Tapi last2 bagi nama NurArifah Annisa.Memana jelah.Sunat memberi nama anak selepas 7 hari kelahiran kan.

So kepada yang di luar sana.Korang janganlah bersedih ea kalau masih belum di kurniakan rezeki menimang cahaya mata.Mungkin belum rezeki or mb belum tiba masanya Allah nak bagi.Macam abg aku.Dia kawin lama dah .5 tahun tau.Tapi diaorang tak putus asa.Terus jugak berusaha akhirnya membuahkan hasil.Aku tak tau apa ikhtiar terakhir yang diaorg buat.Tapi kita kene lah percaya Qada dan Qadar Allah.

Kadang-kadang ada dikalangan para-para perantin baru ni suka sangat sebut nanti2 lah dulu.Nak honeymoon lah apalah or cakap belum bersedia.No good sebenarnya.Adakala apa yang kita cakap tu satu doa.Jadi jangan amalkan.Nanti akan jadi lambat pulak dapat anak.pastu mula lah stress lepas stress achner nak buat anak.hehe...

Jadi ni aku period dah lambat 6 hari..apakah ni?..hakhak...babai




7 comments:

  1. ok. kina nak dapat adik la. tahniah maton.

    ReplyDelete
  2. wah statement apakah tu buat saya excited..hihihi..mudah2an lah kan.. Saya pun berharap dapat menimang anak kedua dalam masa terdekat ni.. Anak sulung pun dah besar.. dah 3 tahun dah..layak dapat adik dah tu..hihi..sama2 kita doakan..

    ReplyDelete
  3. TAHNIAH awal2...!! hehehehe...

    ReplyDelete
  4. ala comelnya baby... apa2pun saya ucapkan tahniah dulu lah... jgn lupa jaga diri dan kesihatan ya... done follow u dear - Noob

    ReplyDelete
  5. salam pekenalan .. comelnya baby ni ..gebu je .. mst berat ni (^_^).

    umi setuju dengan pa yang dear kata .. orang yang belum dikurniakan zuriat selalu kata nak honeymoon dulu .. pjj ..mcm2 alasan yang diberi untuk cover diorang punye sedih .. kita sebenarnya tak nak campur sangat tapi kadang2 nak je tegur kata2 diorang ni ..takut menjadi doa ..hrmm

    ReplyDelete
  6. salam perkenalan :)

    betul tu, baru2 kawin jgn ckp "nanti lah dulu, nak honeymoon lagi.." sebab kata2 tu doa.. bg yg belum ada anak, perlu teruskan usaha. yakin dgn Qada' dan Qadar Allah. congrats utk abg dgn akak ipar awk...

    dh lewat 6 hari?? ehem, jeng3... mcm ade good news jer.. hihi... (>___<)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...