Support JDT Blogger

Wednesday, June 19, 2013

Yes I'm Pregnant Again..Alhamdulillah & InsyaAllah

Alhamdulillah....Pregnant lagi nampaknya.Bukan nak berahsia dengan kawan2 semua tapi sebenarnya macam ada rasa segan, dan rasa masanya belum sesuai untuk di beritahu pada semua.Orang kata kalau baru pregnant jangan beritahu orang awal2 dulu.Yelah kita pun tak expect samada baby okeh atau tak untuk bertahan sampai lah abis 1st trimester...

Now dah 21 weeks....InsyaAllah due doktor bagi 29.10.2013.Tak tau lah tu samaada cepat ke lambat.Kalau Kina dulu sampai aku kene induce sebab terlebih hari smpai seminggu.Jadi adik nya nanti ada kemungkinan ikut jejak Kina atau sebaliknya.


Buku Merah dah buat dah.Masa nak pegi buat ni aku dah cuak je takut kene marah kan.Biasa lah ada sesetengah nurse akan marah sebab jarak dekat na kan dengan anak sebelumnya.Tapi kalau dah rezeki tak kan lah nak dibuang pulak kan.Tapi nasib baik diaorang okeh je.Aku last period 22 Jan 2013 makna nya Kina baru 10 bulan masa tu dah tersangkut.

Teknik merancang tak betul agaknya.Nak2 macam aku niha merancang sendiri.Jadi bertahan lah sampai 10 bulan je lepas tu terlepas pulak...hahaha....En Hanafee tu memang kekadang dia dengki dgn aku..Ni bila aku mms dia masa tu gambar upt 2 line.Gelabah budak.Dia kata mcm tak percaya dan susah nak terima.

Aku pun masa tu rasa macam tetiba down sikitlah.Aku kesian Kina.Baru je nak membesar, baru je nak bg dia manja dan kasih sayang lebih sikit.Tapi dah nak dapat adik pulak.Tapi lelama kitaorg boleh terima.Lelama jadi teruja pulak nak ada baby lagi.Kina?

Fuyo dia punya mengaruk tuhan je yang tahu.Kekadang naik angin aku di buatnya.Lepastu kerap lah tak sihat.Mak aku kata biasa budak nak beradik memang gitu.Ada je tak kene.Tapi sekarang kan aku rs mcm makin sayang je dengan Kina.Kalau kat opis teringat je dia kat umah tu.Macam2 kelaku.Tak sabar nak balik keje ke kadang nak ambik die gomol.Walau hakikat dia tak suka di gomol.haha


Gambar scan masa 9 minggu.Baby inside ok2 saja.Membesar ikut minggu.Alhamdulillah.


Ni gambar latest 12.6.2013.Masa usia aku 29 tahun.hehe...Sambut birthday.So tu lah gambar perut berusia 20 minggu.Seciput je.



Ni gambar Kina Jarah latest jugak.Bakal kak long sayang bacin ni.Ntah lah boleh ke tidak jaga adik.Aku takut dia lagi lebih dari adik kalau tengok kan gayanya.Hehehe

Okehlah cukup lah ea sampai disini saja.Nanti sambung lagi bercerita.Doakan saya selamat sampai melahirkan.

Dah bye



8 comments:

  1. Wow! Hari tu ada komen mengandunggg ke.. memang tepat ramalan ku.. Yay! Tahniah tahniah.. :')

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah n goodluck :)

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah..congrats yee..take care..

    ReplyDelete
  4. yeay! Kina Jarah nak dapat adik dah..tapi lambat nau tgu 21w baru kasitau

    ReplyDelete
  5. Tahniah..!! Ramai kwn2 dah pegnan balik..aty nebes pulak..heheh..:-)

    ReplyDelete
  6. Congratssss! Syok pulak tgk ramai yg pregnant lg..hehe

    ReplyDelete
  7. tahniah :) ..lebih kurang la kita..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...